Nyílt levél vezetőknek: Beszélgetés a versenyről

( Dr. Linet Mera) (2020. július 30.)

Hé,

Nehéz beszélni a versenyről. Ez. Nehéz beszélni a versenyről, amikor csak az innováció, a termékek, a tudomány és a tanulás az, amit tudsz, és amit építettél. Nehéz beszélni a versenyről, amikor e beszélgetések nélkül nőttél fel. Nehéz beszélni a versenyről, amikor csak annyit tudtál, hogy a versenyről beszélni tabu. Nincs olyan MBA, PhD, MD vagy bármilyen más végzettség, amely felkészíthetne erre a pillanatra.

A tudattalan elfogultság projekt ügyvezető igazgatója vagyok, egy szervezet, amely segít a szervezeteknek az elfogultság és tudattalan elfogultság megoldásában. és azért vagyok itt, hogy elmondjam, rendben van, ha azt mondom, hogy nehéz erről beszélni.

Most éppen az az idő, amikor az embereidnek, a csapataidnak és az önkénteseidnek a legnagyobb szükséged van rád. Megvolt a vezetői képességek, a készségek és a know-how a csoport előremozdításához, legyen az vállalkozó, skálázó vagy fenntartó. Csapata, vállalata és szervezete rád várja a válaszokat.

Nem baj, ha nem tudsz mit kezdeni a dolgok érdekében jobb. Azért írok, hogy elmondhassam neked, hogy még mindig vezetheted ezt az idézetet:
Idézet: „Nem baj, ha nem tudsz mit tenni a dolgok jobbá tétele érdekében. Azért írok, hogy elmondhassam neked, hogy még mindig vezethetsz ezen. ”

Nem kell minden választ megadnod. Nem baj, ha küzdünk a fajról való beszélgetéssel. Nem baj, ha nem tudom, mit mondjak, amikor egy másik fekete élet elveszik. Nem baj, ha nem tudom, mit kell tenni a dolgok jobbá tétele érdekében.

Azért írok, hogy még mindig ezen vezet.

Ön rasszizmusról beszélhet. Néha igazad lesz, és néha tévedsz. Ha téved, a legerősebb dolog, amit tehet, az az, hogy vezetőként jelenik meg azáltal, hogy alázatosan hallgatja.

Az első dolog, amit tehet, az az együttérzés, az őszinteség, a kiszolgáltatottság és az igazság. Tudom, hogy az üzleti kézikönyvben nincs erről fejezet. Találd ki, 2020 nulla kézikönyvben szerepelt. Talán BLM-nyilatkozatot készít, remek. Beszélt már az alkalmazottaival is?

„Nos, elmondtam az alkalmazottaimnak, hogy mi történt George Floyddal, szörnyű volt, és hogy a sokszínűség mellett állunk, de nem tudom, mit tegyek tovább. ”

Ügyeljen arra, hogy alkalmazottai támogatást érezzenek. Ha valóban törődsz az embereiddel, itt az idő, hogy kapcsolatba lépj velük és ott legyél mellettük. Ezt most meg kell tennie, és nem csak a Black and Brown alkalmazottainak, hanem a vállalat minden tagjának. A dr. Tiffany Jana , „az emberek nem otthon dolgoznak, hanem egy járvány idején próbálnak otthon dolgozni, gyerekeikkel korunk legnagyobb polgári jogi mozgalma idején.”

Ez azt jelenti, hogy meg kell nyúlnia és képesnek kell lennie:

– Tévedni

– Kritikát hallani

– Tartsa be hibáit és tanuljon belőlük

– Végezze el saját tanulását és növekedését

– Készen áll arra, hogy meghallgassa, mire van szüksége az alkalmazottainak, és legyen módja integrálni azt a stratégiai tervébe.

– Vegyen részt a tanulás és a cselekvés megállás nélküli útja.

Ez egy sokkal hosszabb lista rövid kezdete, és sok mindent vállalhat, ha soha nem dolgozott többet a társadalmi igazságosság vagy a sokszínűség mellett, mint csak a HR-mel dolgozom. Találd ki? Rengeteg könyv, szakember és munkacsoport rendelkezik éves tapasztalattal arról, hogyan lehet megérteni és tanácsot adni másoknak az antirasszista keretek alkalmazásában, hogyan lehet megbontani az elnyomó vállalati kultúrát, hogyan lehet ezeket a nagyon szükséges beszélgetéseket olyan környezetbe juttatni, ahol még nem még elkötelezett.

A helyzet az, hogy függetlenül attól, hogy mit csinál a szervezete, vagy mi a személyazonossága, valójában szerepe van. Szerepe van a szavaival, és ami a legfontosabb, a tetteivel.

Ne essen abba a csapdába, hogy egy BLM-nyilatkozatot gondoljon, és az adomány elegendő a részéhez. Ne gondolja, hogy egy antirasszizmus könyv elolvasása (bár rendkívül informatív és hatalmas) elég ahhoz, hogy mindent megváltoztasson. Ne gondolja, hogy egyetlen sokszínűségi műhely elegendő az évszázados elnyomás és a gyarmatosítás megoldására. Nagyszerű helyek a kezdéshez, de nem elégségesek. Doktorandusz Cecilia Caballero szavai szerint „a rasszizmust nem lehet intellektualizálni”.

Csakúgy, mint ahogy elkötelezte magát ahhoz, hogy a szakterületed legjobbjává válj, a legjobb ötletekkel és a legjobb stratéga legyél, hosszú távú elkötelezettséget kell vállalnod magad, karriered és az általad vezetett emberek számára.

Maradj velünk a következő a Levelek a vezetőknek sorozat “Hol kezdődhet” jövő hónapjában.Legyen első a sorban, hogy megkapja a következő levelet a levelezőlistánkon keresztül .

Ez a cikk a #TogetherAgainstBias nyilvánosság számára elérhető ingyenes forrásaink része. . További forrásokat találhat a webhelyünkön , beleértve a podcastokat, videókat és további cikkeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük