Otevřený dopis vedoucím: Hovoření o rase

( Dr. Linet Mera) (30. července 2020)

Ahoj,

o rase je těžké mluvit. To je. Je těžké mluvit o rase, když vše, co víte a vše, co jste postavili, byla inovace, produkty, věda, učení. Je těžké mluvit o rase, když jste vyrostli bez těchto rozhovorů. Je těžké mluvit o rase, když víte jen to, že mluvit o rase je tabu. Neexistuje žádný titul MBA, PhD, MD ani žádný jiný titul, který by vás mohl na tuto chvíli připravit.

Jsem výkonným ředitelem projektu Unconscious Bias Project, organizace zaměřené na pomoc organizacím při řešení zaujatosti a zaujatosti v bezvědomí a jsem tu, abych vám řekl, že je v pořádku říci, že je těžké o tom mluvit.

Právě teď je doba, kdy vás vaši lidé, vaše týmy a vaši dobrovolníci nejvíce potřebují. Měl jsi vedení, dovednosti, know-how, jak posunout skupinu vpřed, ať už podnikáš, rozšiřuješ se nebo udržuješ. Váš tým, vaše společnost a vaše organizace od vás očekává odpovědi.

Je v pořádku vědět, co dělat, aby se věci daly dělat lepší. Píšu vám, abych vám řekl, že můžete stále vést
Citát: „Je v pořádku vědět, co dělat, aby se věci zlepšovaly. Píšu vám, abych vám řekl, že tím můžete stále vést. “

Nemusíte mít všechny odpovědi. Je v pořádku potýkat se s mluvením o rase. Je v pořádku vědět, co říct, když dojde ke ztrátě dalšího černého života. Je v pořádku vědět, co dělat, aby se věci zlepšovaly.

Píšu vám, abych vám řekl, že můžete stále tím projděte.

Můžete mluvit o rasismu. Někdy budete mít pravdu a někdy se budete mýlit. Pokud se mýlíte, nejsilnější věcí, kterou můžete udělat, je ukázat se jako vůdce nasloucháním s pokorou.

První věcí, kterou můžete udělat, je komunikovat se soucitem, čestností, zranitelností a pravdou. Vím, ve vaší obchodní příručce o tom není žádná kapitola. Hádej co, rok 2020 byl v nulových příručkách. Možná připravujete prohlášení BLM, skvělé. Mluvili jste také se svými zaměstnanci?

„No, řekl jsem svým zaměstnancům, co se stalo George Floydovi, bylo hrozné a že si stojíme za rozmanitostí, ale nevím, co dál. ”

Zajistěte, aby se vaši zaměstnanci cítili podporováni. Pokud vám na vašich lidech opravdu záleží, nyní je čas se s nimi spojit a být tu pro ně. Musíte to udělat hned, a to nejen pro vaše zaměstnance Black and Brown, ale pro všechny ve vaší společnosti. Slovy Dr. Tiffany Jana , „lidé nepracují z domova, snaží se pracovat doma během pandemie, se svými dětmi, během největšího hnutí za občanská práva naší doby.“

To znamená, že musíte oslovit a umět:

– mýlit se

– vyslechnout kritiku

– vlastnit své chyby a učit se z nich

– Dělejte si vlastní učení a růst

– Buďte připraveni naslouchat tomu, co vaši zaměstnanci potřebují, a připravte si způsob, jak to integrovat do svého strategického plánu.

– Zapojte se nepřetržitá cesta učení a jednání.

Toto je krátký začátek mnohem delšího seznamu a může být spoustou věcí, pokud jste nikdy nepracovali na sociální spravedlnosti nebo rozmanitosti více než jen pracuji s HR. Hádej co? Existuje spousta knih, profesionálů a pracovních skupin, které mají dlouholeté zkušenosti v tom, jak porozumět a radit ostatním s uplatňováním protirasistických rámců, jak narušit represivní firemní kulturu, jak přivést tyto tolik potřebné konverzace do prostředí, která dosud zapojen.

Jde o to, že bez ohledu na to, co vaše organizace dělá nebo jaké jsou vaše identity, ve skutečnosti máte svou roli. Se svými slovy, a hlavně se svými činy, si musíte hrát určitou roli.

Nenechte se chytit do pasti myšlení jednoho prohlášení BLM a dar je dost na to, abyste splnili svůj úkol. Nemyslete si, že čtení jedné antirasistické knihy (i když je velmi poučné a silné) je dost na to, aby vše změnilo. Nemyslete si, že k vyřešení staletí útlaku a kolonialismu stačí jediný workshop o rozmanitosti. Jsou to skvělá místa pro začátek, ale nestačí. Podle slov doktorandky Cecilie Caballero „nemůžete intelektualizovat rasismus“.

Stejně jako jste se věnovali sami sobě abyste se stali nejlepšími ve svém oboru, měli nejlepší nápady a byli nejlepšími stratégy, musíte se zde dlouhodobě zavázat pro sebe, svou kariéru a lidi, které vedete.

Zůstaňte naladěni na příští v naší sérii Dopisy pro vůdce „Kde začít“ příští měsíc.Buďte první v řadě, kdo obdrží další dopis prostřednictvím našeho e-mailového seznamu .

Tento článek je součástí našich bezplatných zdrojů #TogetherAgainstBias pro veřejnost . Další zdroje najdete na našem webu , včetně podcastů, videí a dalších článků.